Almanya’da aile birleşimi, yabancı uyruklu bireylerin ailelerini Almanya’ya getirmelerini sağlayan bir oturma izni sürecidir. Bu süreç, evliliğin geçerliliği ve geçim kaynaklarının yeterliliği gibi belirli koşullara dayanır.
Almanya’da Aile Birleşimi İlkesi Hakkında Bilgilendirme
Almanya’da aile birleşimi, yabancı uyruklu bireylerin Federal Almanya Cumhuriyeti’nde aile birliğini kurması ve sürdürmesi için oturma izni alma sürecini ifade eder. Aile birleşimi, Almanya’da yaşamak isteyen birçok kişi için önemli bir konudur. İşte bu sürece dair bilmeniz gereken temel bilgiler.
Aile Birleşimi İlkesi Nedir?
Almanya’da aile birleşimi, Anayasa’nın 6’ncı maddesi gereği, evlilik ve ailenin korunması amacıyla bir yabancının, yabancı uyruklu aile fertlerini Almanya’ya getirmesine ve burada yaşamalarına olanak tanır. Bu süreç, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin aile birliğini koruma ilkesine dayanır ve oturma izni verilmesini ve uzatılmasını içerir.
Aile Birleşimi İçin Koşullar Nelerdir?
- Evlilik veya Aile İlişkisinin Geçerliliği:
Evlilik veya aile ilişkisinin gerçek ve dürüst niyetlerle kurulduğu kanıtlanmalıdır. Yani, yalnızca Almanya’da ikamet etmek amacıyla bir evlilik yapılmışsa, aile birleşimi izni verilmez. Aynı şekilde, evlilik zorla yapılmışsa, başvuru reddedilir. - Geçim Kaynağı:
Aile birleşimi izni için başvuran kişi, Almanya’da yanına getireceği aile üyelerinin geçimini sağlayabilecek maddi imkanlara sahip olmalıdır. Eğer kişi, Sosyal Kanun hükümlerine göre yardıma muhtaç olacaksa, başvurusu reddedilebilir. - Oturma İzni Süresi:
Aile birleşimi için verilen oturma izni, ailenin yanına geleceği kişinin oturma izni süresinden uzun olamaz. Ayrıca, aile üyesinin pasaport veya kimlik belgesinin geçerlilik süresinden de daha uzun bir süre verilemez. İlk defa verilen oturma izinleri en az 1 yıl süreli olur.
Federal Almanya’da Hayat Arkadaşlığı Birliği
Aile birleşimi hükümleri, hayat arkadaşlığı birliklerinin korunması amacıyla da geçerlidir. 1’a ve 3’üncü fıkra hükümleri ile birlikte Sosyal Kanun ve oturma izni ile ilgili diğer maddeler de bu sürece dahil edilir.
Aile Birleşimi Sürecinde Red Nedenleri
- Evliliğin veya aile ilişkisinin sadece Almanya’da ikamet için yapılması,
- Evlilikte zorlamanın olması,
- Başvuru sahibinin maddi durumunun yeterli olmaması, başvuru reddiyle sonuçlanabilir.
Uyarı
Bu sitede yayımlanan makaleler, sitemize ait olup izinsiz kullanılamaz, çoğaltılamaz, kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.
Ayrıca hukuki sorumluluk içermez, bu bilgileri kullanarak yapacağınız işlerden doğacak sonuçlardan sorumluluk kabul edilmemektedir. Hukuki mağduriyet yaşamamanız için bir hukuk bürosuna veya bizlere ulaşınız.
#AlmanyaAileBirleşimi, #AlmanyaOturmaİzni, #FederalAlmanyaAileBirliği, #AlmanyaYabancıUyrukluAileler, #AileBirleşimiBaşvurusu