Göçmen Hukuku Danışmanlığı

GÖÇMEN HUKUKU DANIŞMANLIĞI

Göçmen Hukuku ile İlgili Durumlar

-Oturma İzni: Yurt dışında yabancı uyruklu bireylerin çalışma, mesleki eğitim, sığınma, göç gibi nedenlerle süreli veya süresiz bulunmasını sağlayan izin belgesidir.

-Çalışma İzni: Yurt dışında herhangi bir işte çalışabilmek için ilgili kurumlardan belirli şartlara bağlı olarak resmi çalışma ve ikamet hakkı veren izin belgesidir.

-Vatandaşlık İşlemleri: Bir ülke vatandaşının başka bir ülkede belirli koşullara bağlı olarak vatandaşlık başvurusu, iş ve işlemlerini içermektedir.

-Şirket Kurulumu: Yurt dışında şirket kurmadan önce hangi işi yapacağınıza karar vermek ve bu iş ile ilgili projelendirme yapmak durumundasınız. Birtakım finansal ve bürokratik engellerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

-Vize İşlemleri: İş arama, çalışma, eğitim ve mesleki eğitim vizesi ile ilgili hizmetler vermekteyiz.

-İş Arama Vizeleri: Yurt dışında faaliyet gösteren bir firmada çalışmak isteyenlere meslek belgesi, diploma, denklik vb. uygun koşullara sahip olanlara verilen geçici vize türüdür. Bu vizeyi aldıktan sonra 6 ay o ülkede iş arama imkanı sağlanmaktadır. İş bulunduğu takdirde çalışma ve oturma izni herhangi bir ek koşula gerek kalmadan verilebilmektedir.

-Eğitim Vizeleri: Yurt dışında lise ve üniversite okumak veya yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlere kısa süreli veya uzun süreli geçerlilik sağlayan vize çeşididir.

-Mesleki Eğitim Vizeleri: Bireylere ülkelere göre değişiklik arz etmekle birlikte 6 aylık verilen vize türüdür. Üç aydan üç buçuk yıla kadar yurt dışında meslek eğitimi görmek için verilen bir vize türüdür.

-Deport İşlemleri: Yasal gerekçelerle sınır dışı (geldiği ülkeye geri gönderilme) kararı verilen bir yabancının deport yürütme kararının durdurulması ve süreci olumluya çevirmek için gerekli işlemlerin yapılmasıdır.

-Work and Travel: Hem çalışma hem eğitim hem tatil yapma programlarını içerir.

-Ankara Antlaşması: İngiltere, Ankara Antlaşması’ndan çıkmış olsa bile Almanya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg ve Avrupa Topluluğu ülkelerini kapsamaktadır. Kendi işini kurabilecek kişiler, bu ülkelere yerleşebilmektedirler. Serbest meslek olarak icra edilebilecek her işi (avukatlık, diş hekimliği, mali müşavirlik, doktorluk gibi özel izin, denklik ve sertifikasyon gerektiren bölümler hariç) yapabilirsiniz.

-Devlet Dairelerine Başvuru İşlemleri: Yurt dışında devlet daireleriyle ilgili iş ve işlemler; ülkelere, eyaletlere, devlet dairelerine, başvurulan birime ve konjönktüre göre değişebilmektedir.

Yukarıdaki başlıklardaki hizmetleri almak isterseniz lütfen teklif formumuzu doldurarak teklif isteyiniz.

 

Yorum yaz