Pasaport Olmaksızın Aile Birleşimi Mümkün mü?

Pasaport Olmaksızın Aile Birleşimi Mümkün mü?

Birleşik Krallık (İngiltere) Örneği

Aile bileşimi için sığınmacı olarak kabul almış kişilerin eşlerinin bulundukları ülke konsolosluklarından aile birleşimi vizesi almaları gerekir.

Ailelerin vize almak için geçerli bir pasaport sunmaları istenir. Eğer vize alacak aile bireyi kendi ülkesi dışındaysa ve geçerli pasaport sunamıyorsa kişiye o 3. ülke konsolosluğundan tek seferlik seyahat belgesi düzenlenebilmektedir. Bu belgeyle kişi eşinin yanına gidebilmektedir. Ancak seyahat belgesi kişinin kendi ülkesinde düzenlenememektedir. Kendi ülkesindeki başvurularda geçerli pasaport mecbur tutulmaktadır.

İngiltere için örneklerini gördüğümüz bir husus okurlarımız tarafından bize bildirildi.

İngiltere vize alacak kişi kendi ülkesinde (Türkiye’de) olsa dahi pasaport olmaksızın aile birleşimi için vize verebilmektedir.

İngiltere için pasaport olmaksızın vize alan benzer 10’a yakın örnek tespit ettik.

Konsolosluğa pasaportunun yurt dışına çıkmaya çalışılırken el konulduğu bildirildiğinde kişinin vizesi pasaport olmaksızın düzenlenmiş ve kişi Türkiye dışına çıkarak, 3. bir ülkeden İngiltere’ye gidebilmiştir.

Bu örnekler UK (İngiltere) için geçerli olup diğer Schengen ülke vizeleri için de benzer yönetmelik araştırılmalıdır.

Avrupa Birliği’nin 1995 Visa etiket format regulasyon’unda bu formatın UK (İngiltere ve İrlanda) için de geçerli olduğu belirtiliyor. Bu regülasyon emsal olarak diğer AB üyeleri için de değerlendirilebilir.

Ekte linki

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A31995R1683

Yorum yaz