Türkiye ve Suriye’deki depremler hakkında en sık sorulan soruların yanıtları tercümesi

Türk/Suriyeli akrabalarımı Almanya’ya getirmek istiyorum – seçenekler nelerdir?

Korkunç deprem felaketinden sonra bile, Türk ve Suriye vatandaşlarının Almanya’ya girmek için geçerli bir vizeye ihtiyaçları var. Ancak vize bürolarımız, vize sürecinin bir parçası olarak sahadaki zorlu insani durumu dikkate alacaktır.

Spesifik olarak, depremden etkilenen Gaziantep Vize Başvuru Merkezimiz için önceden teyit edilmiş randevuları olan başvuru sahiplerinin süresi dolmayacak. Bunun yerine, teyit edilen randevular Türkiye’deki diğer Vize Başvuru Merkezlerinden herhangi birinde yeniden rezervasyona gerek kalmadan alınabilir. Daha fazla bilgi, Türkiye’deki Alman diplomatik misyonlarının web sitesinde ve harici hizmet sağlayıcı iData’da bulunabilir. Önümüzdeki birkaç ay boyunca (toplam 90 güne kadar) Almanya’da akrabalarının yanında kalmak isteyen depremzedeler ziyaretçi vizesi için başvurabilirler. Bunun için aşağıdaki kanıtlar sunulmalıdır: planlanan kalış koşulları (örneğin bir davetle) Seyahat için gerekli mali imkanların kanıtı (örneğin, bir uçak biletinin ibraz edilmesi, davet eden tarafın taahhüt beyanı veya yolcunun banka bakiyesinin kanıtı) Seyahat sağlık sigortası kanıtı Başvuru sahibinin vize süresi dolmadan Schengen bölgesinden ayrılma niyeti. Şam’daki büyükelçiliğin kapalı olması nedeniyle, Suriye’den gelen başvuru sahipleri çevredeki yabancı misyonlarla (Beyrut’taki büyükelçilik, Amman’daki büyükelçilik veya İstanbul’daki başkonsolosluk dahil) hala iletişim kurabilir.

Yurtdışındaki misyonlar, web sitelerinde vize başvuruları hakkında kapsamlı bilgi veriyor.Korkunç deprem felaketinden sonra bile, Türk ve Suriye vatandaşlarının Almanya’ya giriş yapmak için geçerli bir vizeye ihtiyaçları var. Ancak vize bürolarımız, vize sürecinin bir parçası olarak sahadaki zorlu insani durumu dikkate alacaktır.

Yorum yaz